IT-säkerhet hos storkund

Modern IT-säkerhet för växande storkund

När Forsbergs Fritidscenter växte med ett antal anläggningar och kontor behövde också företagets IT en uppdatering. I takt med utökningen fick vi därför som uppdrag att modernisera hela Forsbergs informationsflöde och datasäkerhet. Vi skapade en omfattande IT-lösning som garanterar både trygghet och effektivitet i verksamhetens dagliga arbetsprocesser.

Forsbergs Fritidscenter är Sveriges ledande återförsäljare av husbilar och husvagnar, med huvudkontor och största återförsäljningsställe i Västra Götaländska Hyssna. Under de senaste åren har husbilsintresset vuxit mycket i Sverige och kunderna blir allt yngre. Samtidigt har också Forsbergs anläggningar vuxit och blivit fler i hela landet.

 

Modern och säker datahantering

I samma takt växte också företagsledningens behov av att modernisera IT-lösningarna i samtliga anläggningar. Innan vi etablerade en IT-lösning som passade bäst till förutsättningarna hos Forsbergs, undersökte vi först det nya behovsläget. Målet var att skapa samma upplägg för deras centra i Hyssna, Bjuv, Stockholm, Borlänge, Mantorp, Karlstad och Kalmar.

Tillsammans kom vi fram till att bygga upp en ny och effektivare serverstruktur. Huvudfokus var att säkerställa företagets informationsflöde och datahantering, så att alla medarbetare alltid kan jobba med samma data och information. Utöver detta förbättrade vi också företagets datasäkring med nya backuplösningar och tydligt reglerad behörighet. Vi bytte även ut ett flertal datorer och installerade nya brandväggar.

Enklare, effektivare, säkrare

Utmaningen i hela uppdraget var att skapa en ny servermiljö som fungerar för över 120 användare på sju olika, geografiskt utspridda anläggningar. Idag kan alla medarbetare nå varandra via samma informationssystem. Baserat på en central server finns det backup för all data och information med individanpassad behörighet. Alla filer styrs via servern, där även klienterna har kontrollerad tillgång till.

Vi bytte dessutom licenser från Microsoft 365 E3 till Microsoft 365 Business Premium. Detta ger en kostnadseffektiv lösning för kunden där kostnadsbesparingen nu ligger på cirka 10 000 kronor per månad.

I uppdraget från Forsbergs Fritidscenter ingår också ett omfattande supportavtal. Detta innebär att vi löpande hjälper till med uppdateringar, underhåll och kundservice. Bortsett från IT-helhetslösningar ansvarar vi också för företagets dokumenthantering och mobiltelefoni.

Vi har samarbetat med Forsbergs Fritidscenter sedan flera år tillbaka och ser framemot att göra det även i framtiden!